Report

Tygři doma přehráli Litvínov, zazářila první formace

Liberec - V posledním zápase před reprezentační pauzou přivítali Tygři na domácím ledě Litvínov. Liberečtí do zápasu vstoupili lépe a po úvodní dvacetiminutovce vedli už 2:0, Verva ovšem během druhé třetiny vyrovnala. Svěřenci trenéra Filipa Pešána však zvrátili utkání na svou stranu a nakonec zvítězili vysoko 6:2. Zaskvěla se především elitní formace v čele s Tomášem Filippi, která se postarala hned o pět gólů!


Tygři do zápasu vstoupili aktivněji a už v 8. minutě se dostali do vedení. Tomáš Filippi si hezky obhodil protihráče a předal kotouč Oscaru Flynnovi, který milimetrovou nahrávkou našel Tomáše Galvase, před nímž už byla jen prázdná branka. Ještě před úvodní sirénou to navíc bylo o dva góly. Přesilovkové nahození Tomáše Filippi šikovně tečoval do sítě Jakub Rychlovský.

Verva se ovšem nevzdala v druhé třetině se vrátila do zápasu. Nejdříve se při přečíslení 3 na 1 rozhodl Pavel Zygmunt pro individuální řešení a udělal správně - Daniela Krále prostřelil mezi betony. Vzápětí se v přesilovce do Jaksovy přihrávky opřel Petr Koblasa a přesnou střelou vyrovnal. Liberečtí si však vedení vzali zpět. V nepřehledné situaci se ke kotouči dostal Tomáš Filippi, který ještě nahrál Martinu Faško-Rudášovi, jemuž stačilo uklidit puk do prázdné branky.

Tomáš Filippi o zápase s Litvínovem
Od začátku jsme utkání měli ve svých rukou, jen na začátku druhé třetiny nastal menší výpadek. Pak jsme se ale vrátili k našemu zdařilému výkonu a zaslouženě vyhráli.

V třetí třetině pokračoval galavečer elitní liberecké formace. Další tvrdou střelu Tomáše Filippi vyrazil Šimon Zajíček k Martinu Faško-Rudášovi, jenž opět dorážel do odkryté branky. Zanedlouho už se po čtyřech asistencích dočkal Tomáš Filippi i vstřeleného gólu. V přesilovce se napřáhl od modré čáry a přesnou ránou přidal pátý zásah. Vzápětí Michal Birner vypálil hned buly a upravil na konečných 6:2.

Střelec poslední liberecké branky Michal Birner

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Jsou to pro nás velmi důležité tři body, byl to poslední zápas před reprezentační pauzou s těžkým soupeřem, jsme rádi, že jsme ho zvládli. Myslím si, že jsme ani v těch předešlých utkáních nehráli špatně, ale trochu nás trápila produktivita, to se tentokrát zlepšilo. Dobře jsme do zápasu vstoupili, vedli jsme 2:0, poté jsme ale během minuty dostali dvě branky, což nás mrzí. Pak jsme však vstřelili velice důležitý třetí gól, v závěrečné části jsme se zase vrátili k dobrému výkonu a dovedli jsme utkání do vítězného konce. Celý tým si zaslouží pochvalu."
Karel Mlejnek
HC Verva Litvínov
„Zásadní vliv na utkání měla první třetina, kterou jsme nezvládli. V té druhé jsme dokázali vyrovnat a ještě jsme se mohli dostat do vedení, tam nás mrzí několik neproměnených šancí. V třetí třetině jsme udělali několik individuálních chyb, což soupeř potrestal a odskočil nám. Byly to hloupé chyby, poprvé v sezoně se nám stalo, že jsme hráli v šesti. Je to vina celého týmu, včetně toho realizačního, že jsme dnes nebyli úspěšní."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner